Kontakt
Links
Arkiv
Museet
Otterup Kartoffellaug
Sponsorer
Rådet
Danmarks Kartoffelråd
Bliv sponsor på den kommende bog: Heldige kartoffel – den skrælgode historie om hele Danmarks nationalspise med rod i den danske folkesjæl
sponsorer

Kartoffelprisen 2010

2010

Som optakt til efterårsferien blev der søndag den 17. oktober holdt kokkekonkurrence med kartoflen i centrum.

Efter at konkurrencens dommere, Hans Bech Thomsen tidl. Indehaver af Henne Kirkeby Kro, Søren Ejlersen, kok og stifter af "Årstiderne", Ronny Emborg, køkkenchef på Restaurant AOC , Rasmus Kjær, køkkenchef på Skovshoved Hotel og Per Hallundbæk, køkkenchef og direktør på Faldsled Kro, havde spist sig igennem 30 rettet  (10 forretter, 10 hovedretter og 10 desserter) kunne de trække sig tilbage for at votere og finde vinderen af Kartoffelprisen 2010.

Da dommerstemmerne var talt sammen var der ingen tvivl om, at Jonathan Bitzow Pedersen, Svinkløv Badehotel det næste år kan kalde sig Danmarksmester i kartoffelgourmet. Han havde valgt at servere en forret af røget "fakse" kartoffelsuppe. Bintje, som lunk kartoffelsalat samt pocheret Multe i sprød Crüste. Hovedretten var aromatisk Royal, Bintje Croket, Liva kogt i boullion.

Lidt grønt, kartoffel emulsion. Glaseret kalvebryst. Desserten bestod af frisk og kold fromage, syltet gul Vandel. Kvæde skind, samt brunsviger sauce med krydret Folva kage. Den menu skaffede både Jonathan Kartoffelprisen 2010 og prisen for bedste hovedret.

2. pladsen gik til Michael Pedersen fra Restaurant Villa Vest. Michael fik også prisen for bedste forret.



3. pladsen gik til Nicolaj Nørgaard fra Kokkeriet.

Prisen for bedste dessert gik til Mette Hvarre Gassner, som vandt Kartoffelprisen i 2008.

Se alle billeder fra Kartoffelprisen 2010 her og her!


Danmarks Kartoffel Råd Sekretariat | Kold College | Landbrugsvej 55, 5260 Odense S | Maja Larsen