Kontakt
Links
Arkiv
Museet
Otterup Kartoffellaug
Sponsorer
Rådet
Danmarks Kartoffelråd
HUSK Kartoffelprisen den 26. oktober 2014.
sponsorer

Kartoffelprisen 2008

Et kompetent dommerpanel bestående af tre professionelle gastronomer – Hans Beck Thomsen, Rene Redzepi og Rasmus Grønbech assisteret af lægdommerne Kasper Winding og Morten Vilsbæk, spiste sig på 3½ time gennem 30 retter, for at finde den ypperste menu med kartoflen som en tydelig ingrediens i alle tre retter.

Retterne havde 10 af Danmarks dygtigste kokke tilberedt. Kokkene fik hver udleveret en kurv, hvori der var pighvar, agerhøne og æbler, som udover kartofler skulle indgå i menuen. Kokkene vidste ikke på forhånd, hvilke råvarer de skulle tilberede deres retter af. At man kan præsentere 10 så fantastiske velkomponerede menuer, viser at niveauet for konkurrencen er højt, meget højt.

Dommerne vurdere således:
VINDER AF KARTOFFELPRISEN 2008 - METTE HVARRE GASSNER, Restaurant Ti Trin Ned,
med menuen....
Forret: Sur – sødt – salt – bitter. Eddikeselleri pighvar – bouillon af Royalskræller
Hovedret: Agerhøne i efterårslandskab af røde og gule vandelkartofler, rødbede og sort pebersauce
Dessert: Brunet smørparfait og tørret Folva – jordskokkekage, syrligt æble og en duft af rosmarin

2. pladsen gik til Allan Poulsen, Hotel Strandgaarden Læsø
3. pladsen fik Tommy Friis, Molskroen

Udover konkurrencens samlede vinder, 2. og 3. pladsen, blev der også uddelt præmier for bedste forret, bedste hovedret og bedste dessert.

Bedste forret: Kold kartoffelsalat med letsaltet pigvar og crudité – af Ninna Bundgaard Christensen

Bedste hovedret: Agerhøne i efterårslandskab af røde og gule vandelkartofler, rødbede og sort pebersauce – af Mette Hvarre Gassner

Bedste dessert: Kartoffelsnitte (Royal), salt karamel, æblemos og kartoffel iscreme - af Kasper Tind Hasse.


Danmarks Kartoffel Råd Sekretariat | Kold College | Landbrugsvej 55, 5260 Odense S | Maja Larsen