Kontakt
Links
Arkiv
Museet
Otterup Kartoffellaug
Sponsorer
Rådet
Danmarks Kartoffelråd
Årsmøde på Egeskov den 20. januar 2015.
sponsorer

Kartoffelpris 2011Simon Thrane fra Svinkløv Badehotel løb med Kartoffelprisen 2011

2011
Der var koncentration og store ambitioner i køkkenerne under kokkekonkurrencen Kartoffelprisen 2011, som blev afviklet søndag den 30. oktober på Kold College.

De ti deltagende kokke bedømmes ikke blot på, hvordan deres kartoffelretter præsenteres og smager. De bedømmes også på om retterne bliver afleveret præcist til tiden. Serveres retten for tidligt - eller for sent, så bliver de tildelt hårde strafpoint. Derfor arbejder både kokke og deres medhjælpere dybt koncentrerede og som et smurt klokkeværk under hele konkurrencen. 

Dommerne ved, at der er meget på spil for de deltagende kokke. Flere bruger konkurrencen for at teste formen inden den meget prestigefyldte konkurrence "Årets Kok", hvor semifinalen afholdes den 15. januar 2012, ligeledes på Kold College.

Det gjorde Mette Hvarre Gassner f.eks. også, inden hun blev Årets Kok i 2011. I år sidder Mette i dommerpanelet sammen med kogekone og forfatter Nanna Simonsen, Kok Anita Klemmensen samt overdommer Hans Bech Thomsen og lægdommer MF Ulla Tørnæs.

Lægdommer Ulla Tørnæs følte sig som en utroligt heldig kartoffel, som hun udtrykte det ved prisoverrækkelsen. - " Jeg var meget spændt på, hvad jeg kunne forvente ikke mindst efter at have læst beskrivelsen af, hvad kokkene skulle arbejde med i køkkenet: "Forarbejdning af kartoffel med dild og citron", stod der - og det var vel at mærke til desserten. Det ville det have voldt mig og sikkert de fleste andre i salen, store kvaler at skulle fremtrylle en dessert efter den opskrift". Men når det var sagt, så gav hun niveauet i konkurrencen et rent 12-tal, efter den nye skala....

 

Konkurrencens vindere:
1. prisen gik til Simon Thrane og medhjælper Kathrine Rask - Svinkløv Badehotel
2. prisen gik til Mikkel Laursen og medhjælper Kasper Hedegård - Restaurant Varna Palæet
3. prisen gik til Jakob Spolum og medhjælper Nikolej Skadborg - Munkebo Kro

Prisen for bedste forret gik til Simon Thrane
Prisen for bedste hovedret gik til Jakob Spolum
Prisen for bedste dessert gik til Brian Mark Hansen


Danmarks Kartoffel Råd Sekretariat | Kold College | Landbrugsvej 55, 5260 Odense S | Maja Larsen